Pořád dokola

20 Led

Po kauzičce Home Creditu obhajujícího u nás Čínu a své čínské zájmy (btw. nejúspěšnější česká firma podnikající v této zemi), je tu v krátké době další podobná kauza. Proboha, kde je problém? Že někdo lobuje za svoje zájmy? Že si k tomu najme novináře, tedy někoho, kdo umí pracovat s textem? Že u každého takové článku / informace není napsáno „připravil XX ve spolupráci s agenturou YY z peněz firmy ZZ?“ V tom případě navrhuju zrušit celý obor PR, protože kdyby jen taková legendární Bába Dymáková při sledování večerních zpráv tušila, za kolika reportážemi stojí nějaké aktivity píáristů (a kdyby tušila, kdo to píáristi jsou), tak jí z toho nejspíš klepne. Jsem bytostný liberál, takže přeji každému, ať si mluví, o čem chce a jak chce. Jediný, na koho mám jiná měřítka a požadavky, jsou veřejnoprávní média. Ty si platím v naději (často bláhové), že budou zachovávat neutralitu a přinášet objektivní informace.

A ještě na jednu věc ukazují pseodokauzy HC nebo Severní energetické – jak mnohovrstvé je dnešní mediální prostředí. Prostě jednoduchá doba televize, deníků, časopisů a rádií, kdy existovaly dva oddělené světy médií (novinářů) a těch ostatních, je nenávratně pryč. On-line i potřeba firem vlastnit média (a je jedno jestli je to Babišova Mafra nebo skromný firemní časopis) zkrátka komunikační prostředí totálně změnila.

https://zpravy.aktualne.cz/ekonomika/profil-elektrarny-chvaletice-spravuje-stejny-clovek-jako-str/r~edf388ba346511ea858fac1f6b220ee8/v~diskuse/

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *